9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF)
«Νεαροί προγραμματιστές ταινιών»
Εργαστήριο για παιδιά και εφήβους
Σύρος, Ιούνιος-Ιούλιος 2021
Δηλώσεις συμμετοχής έως και τις 18 Ιουνίου
#siff2021 

Ελάτε να δείτε ταινίες και να λάβετε μέρος στη διοργάνωση μιας ξεχωριστής προβολής!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου καλεί παιδιά και εφήβους ηλικίας 11-15 ετών να συμμετάσχουν στο κινηματογραφικό εργαστήριο «Νεαροί προγραμματιστές ταινιών» που θα πραγματοποιηθεί στη Σύρο δωρεάν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο.

Το εργαστήριο υλοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης – Σύρου με εβδομαδιαίες συναντήσεις στον χώρο της και πιο εντατική προετοιμασία κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Φεστιβάλ (22-26 Ιουλίου), υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Λίτσας Παππά και της υπεύθυνης του εργαστηρίου Ζήνας Λεύκου. Μέσω ενός ανοιχτού καλέσματος, τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες δημιουργούς, θα συγκεντρώσουμε ταινίες, ειδικά αφιερωμένες στο παιδικό κοινό και θα τις παρακολουθήσουμε όλες και όλοι μαζί, στις εβδομαδιαίες προβολές στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Αποτέλεσμα του εργαστηρίου θα είναι μια ειδική προβολή σε επιμέλεια των συμμετεχόντων που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ένατης διοργάνωσης, στις 26 Ιουλίου στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς. 

Πώς θα οργανώσουμε την ειδική αυτή προβολή;
Θα παρακολουθήσουμε τις ταινίες, θα μάθουμε πώς δημιουργήθηκαν, αλλά και τα μυστικά και τις σκέψεις των σκηνοθετών και σκηνοθετριών, τα οποία και θα αναλύσουμε και συζητήσουμε. Θα επιλέξουμε τις ταινίες που θα αποτελέσουν μέρος του προγράμματος του 9ου SIFF και θα συνομιλήσουμε με τους δημιουργούς τους. Θα ασχοληθούμε με την επικοινωνία και την προώθηση της εκδήλωσης και θα προτείνουμε δράσεις, τις οποίες θα μπορέσουμε να συνδυάσουμε με τις ταινίες. Δουλεύοντας ομαδικά, θα προετοιμάσουμε από την αρχή μέχρι το τέλος τη δική μας προβολή!

Τι θα συμβεί την ημέρα της προβολής;
Aφού υποδεχτούμε τους θεατές, οι παρουσιάσεις των ταινιών, η συζήτηση με το κοινό και με τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες και τις προσκεκλημένες σκηνοθέτριες, θα γίνουν από εσάς. Κυρίως, θα μοιραστούμε μεταξύ μας και με τους θεατές την κινηματογραφική εμπειρία που γίνεται δυνατότερη και ομορφότερη, όταν είναι συλλογική, και που τόσο μας έλειψε αυτό τον καιρό!

 

Ηλεκτρονική φόρμα αίτησης συμμετοχής: https://docs.google.com/forms/d/12APPQcDzeQ8CXbYG4cXM6SvevtDCFixsYkMDV92ECFM/edit

Πληροφορίες: 

  • Ηλικίες: 11-15 ετών
  • Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 12 άτομα (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) 
  • Δηλώσεις συμμετοχής μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας έως και τις 18 Ιουνίου 2021
  • Δωρεάν συμμετοχή 

Σχεδιασμός-συντονισμός εργαστηρίου: Ζήνα Λεύκου (Συντονίστρια εργαστηρίων «Πρώτα καρέ» για παιδιά και νέους, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου) 

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμούπολης – Σύρου
Εισήγηση εργαστηρίου: Λίτσα Παππά (εκπαιδευτικός)
Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και Βιβλιοθήκης: Ειρήνη Δράκου

 

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

  • Παρουσία στις εβδομαδιαίες συναντήσεις στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης – Σύρου, κάθε Τετάρτη 18:00-19:30. Κάποιες συναντήσεις μπορεί να γίνουν διαδικτυακά μέσω Zoom. Ημερομηνίες: 23, 30 Ιουνίου & 7, 14 Ιουλίου 2021
  • Διαθεσιμότητα από τις 19 μέχρι και τις 26 Ιουλίου για τις συναντήσεις μας στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ερμούπολης – Σύρου, που θα οριστούν κατόπιν συνεννόησης μεταξύ μας, και για την προετοιμασία της προβολής
  • Διαθεσιμότητα όλη την ημέρα στις 26 Ιουλίου, όποτε θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση-προβολή. 

Μέτρα προστασίας COVID-19:
Στις εβδομαδιαίες προβολές-συναντήσεις θα τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται στις επίσημες οδηγίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων.
Σε περίπτωση που ληφθούν νέα περιοριστικά μέτρα, οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά (μέσω Zoom).
Η προβολή του Φεστιβάλ στις 26 Ιουλίου 2021 θα είναι ανοιχτή στο κοινό, θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, στον θερινό κινηματογράφο Παλλάς, και θα συμμορφώνεται πλήρως στις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Tα κινηματογραφικά εργαστήρια με τίτλο «Πρώτα καρέ» υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Ζήνα Λεύκου:
Email: zina@syrosfilmfestival.org
Τηλ. επικοινωνίας: 697 617 7209

The Syros International Film Festival’s Off-Season edition continues with the “Early Frames” program for youth.

The workshop Young Programmers is organized in partnership with the Municipal Library of Syros – Hermoupolis (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης) and is offered free of charge. 

All workshops included in the Early Frames program are designed and produced by Zina Lefkou, a specialist in youth education for film. 

The Early Frames programs are supported by the Stavros Niarchos Foundation (SNF).