9ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου
«Νεαροί προγραμματιστές ταινιών»
Ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή ταινιών για παιδικό κοινό
Προθεσμία υποβολής έως και τις 27 Ιουνίου 2021
#siff2021 

To κινηματογραφικό εργαστήριο «Νεαροί προγραμματιστές ταινιών» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου με ιδιαίτερη χαρά καλεί δημιουργούς να υποβάλλουν, έως τις 27 Ιουνίου, μικρού και μεσαίου μήκους ελληνόφωνες ταινίες, κατάλληλες για παιδικό κοινό (ηλικίας 11-15 ετών).

To κάλεσμα είναι ανοιχτό σε ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικό δοκίμιο (essay film), video performance / video dance και video art που σχετίζονται με την «Off Season / Εκτός εποχής» θεματική του Φεστιβάλ, και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες σκηνοθέτες, όσο και φοιτητές, μαθητές, αλλά και ομάδες παιδιών και νέων που ασχολούνται με τη δημιουργία οπτικοακουστικών έργων.

Η επιλεγμένη θεματική προτείνει μια εναλλακτική οπτική στην εποχή της κρίσης και οι ταινίες του προγράμματος εστιάζουν στις διαφορετικές αντιλήψεις για τον χρόνο, τις διαφορετικές «ταχύτητες» στις οποίες λειτουργεί η ανθρωπότητα, την αναγκαστική μετακίνηση και στάση, τη διαχείριση του προσωπικού και του «ελεύθερου» χρόνου ως θεμελιώδους ανθρώπινου δικαιώματος.

Οι νεαροί συμμετέχοντες του εργαστηρίου, αφού παρακολουθήσουν το σύνολο των ταινιών που θα υποβληθούν, θα καταλήξουν –με την καθοδήγηση της εισηγήτριας/εμψυχώτριας, ειδικού της παιδαγωγικής κινηματογράφου, Ζήνας Λεύκου– στην τελική επιλογή αυτών που θα αποτελέσουν το πρόγραμμα της ειδικής προβολής που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουλίου, στο πλαίσιο του εργαστηρίου «Πρώτα καρέ» έναντι ορισμένου ποσού μίσθωσης.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τη δημόσια υγεία.

Για να υποβάλετε την ταινία σας παρακαλούμε συμπληρώστε την ακόλουθη ηλεκτρονική φόρμα:

Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής ταινιών:
https://docs.google.com/forms/d/1z_YDcdnAAf2lavigC1atQTu84J5jbGaxwZ4t3FuQpjk/edit

Για οποιαδήποτε πληροφορία, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Ζήνα Λεύκου:
Email: zina@syrosfilmfestival.org
Τηλ. επικοινωνίας: 697 617 7209

Tα κινηματογραφικά εργαστήρια με τίτλο «Πρώτα καρέ» υλοποιούνται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

The Syros International Film Festival’s Off-Season edition continues with the “Early Frames” program for youth.

The workshop “Young Programmers” is organized in partnership with the Municipal Library of Syros – Hermoupolis (Δημοτική Βιβλιοθήκη Σύρου – Ερμούπολης) and is offered free of charge. 

All workshops included in the Early Frames program are designed and produced by Zina Lefkou, a specialist in youth education for film. 

The Early Frames programs are supported by the Stavros Niarchos Foundation (SNF).